VATAN VE MİLLET SEVGİSİ


  Aynı dili konuşan, aynı dine inanan, ortak tarih ve kültüre sahip olan insan topluluklarına millet adı verilmektedir.İnsanlar bağlı olduğu aile ve milleti kendileri seçmez. Allah, insanı bir ailenin ferdi ve bir milletin mensubu olararak yaratır. Bu konu Kuranı Kerim de şöyle dile getirilir. "Ey insanlar sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık. Birbirinizi tanımanız için sizi milletlere kabilelere ayırdık,Allah katında en değeriniz, ona karşı gelmekten en fazla kaçınanızdır..."(Hücürat,49/13)


  Ailenin devamı aile bireyleri arasındaki sevgi ve saygıya bağlıdır. Netekim birlik ve beraberliği, dirlik ve düzeni de o milleti meydana getiren insanlar arasindaki sevgi ve saygıyla mümkündür. Namus, şeref,haysiyet ve hürriyetimizin bir başka adı demek olan vatan kaybedilince din ve ahlaki bütün mukaddes değerlerimiz  de beraberinde kaybolur. Dolayısıyla maddi ve manevi değerlerimizi içinde barındıran vatanımzı sevmek ve korumak kutsal vazifemizdir.


  Aziz ve sevgili dostlar.! İçinde yaşadığımız bu vatan kolay kazanılmamıştır. Benim babamın dedesi ibrahim'in 3 oğlu Mehmet, Yusuf ve Ali olan oğulları 1915 de Çanakkale de şehit olmuş,15 temmuzda  Feto denilen Amerikan emparyalisin uşağı olan Fethullah gülen'in talimtıyla F.16  larımızla, Özel kuvvetler de görevli 53 insanlarımız ile o gece 252 asker. polis ve vatandaşımız şehit edilerek bu aziz vatan,ayin kişiler bertaraf edilerek kazanılmıştır.


  Sevgili kardeşleri.! Şimdi de Güney doğu illeri sınırlarımızdan terör örgütleri olan PKK gibi  örgütleri bertaraf etmek için askerimize yetki verilme tezkeresine Gazi Meclisimizde yapılan oylamaya hayır oyu veren CHP, HDP siyasi parti millet vekilleri vardır. Konu vatanı sevmek ve korumak  olunca siyaset malzemesi yapmamalıyız. Ne yazık ki bu vatanı parcalamak isteyen siyasi partinin yanında olan partilermizde vardır. 


  Miili şairimiz Mehmet Akif Ersoy  ne güzel dile getirmiş.


Bastığın yerleri "toprak" diyeyek geçme tanı

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır, atanı.

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı,


Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda

Canı cananı, bütün varını alsa da hüda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda,


  diyerek vatan toprağının ne kadar kıymetli olduğunu belitmiştir.

  Akif'in ruhu şad ve mekanı cennet olsun.


   Derleyen İbrahim TUNÇEL

Yorumlar

Popüler Yayınlar